Rapport från utdelning av Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium som utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning. I år var det rekordmånga nominerade – 100 st från hela landet. En av de nominerade var Växjöläraren Lisbeth Mörstam, som här berättar om sina upplevelser och delar med sig av sina foton. Lisbeth var på plats när prisutdelningen hölls tisdagen 29/11 i Stockholm.

”Vid Skolforum i Älvsjö var det spännande och intressant att möta de tre finalisterna vid prisutdelningen. En kort film och en redogörelse visade på deras stora kreativitet i skolarbetet. Gemensamt för dem alla var att de arbetade på gymnasiet och att de lyssnat på eleverna och lärt sig av dem för att utveckla undervisningen.

På kvällen var det mingel i SKL:s lokaler vid Slussen med möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Sammanfattningsvis var det mycket inspirerande och lärorikt. Jag känner mig än mer stärkt beträffande IT-teknikens möjligheter för utveckling i klassrummen.”
Guldäpplet 1 Guldäpplet 2

Pristagarna
Fyra lärare belönades  för sitt arbete med att utveckla undervisningen med digitala verktyg. Daniel Gomezjon till höger på den vänstra bilden, lärare i idrott och hälsa på Väsby nya gymnasium, Upplands Väsby, utsågs till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete med att förnya undervisningen och aktivera alla elever kring den egna hälsan.

Katarina Lycken, Östra Real i Stockholm och Jonas Lindahl Freinetskolan i Norrtälje delade på andra plats. (ses på den vänstra bilden)

Pia Widegren, Motala,(bilden till höger) mottog Guldäpplejuryns särskilda pris.

Tack till Lisbeth för denna direktrapport!

Det här inlägget postades i rapport och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *